Förlåtelse som nödvändig frihet

- om förlåtelse, försoning och förtroende för drabbade, förövare och Dig som står bredvid

av Bo-Krister Ljungberg

Bibel

Om boken

Förlåtelse som nödvändig frihet: om förlåtelse, försoning och förtroende för drabbade, förövare och Dig som står bredvid.

Det finns inget större tema i Bibeln ur mänskligt perspektiv än "syndernas förlåtelse". Det är något som endast Gud kan ge. Samtidigt är Jesus tydlig med att om vi inte också förlåter, uteblir Guds förlåtelse för oss. - Är det verkligen så allvarligt? Hur gör man då när man förlåter?

Och för den fortsatta livsvandringen: kan, eller måste man ha förtroende för en annan människa som gjort en illa, och när? Eller måste man inte det fast man förlåter?

Och hur förhåller sig förlåtelse till "försoning" i vår relation med varandra? Vem skall försona sig med vem?

Om jag förgått mig mot någon annan: räcker det då om jag säger "förlåt"? Eller behöver jag gottgöra på något sätt? Är det förresten jag som bör ta initiativet, eller kan jag vänta ut och se om ingen märkt något?

Och hur skall man som bredvidstående förhålla sig? Man vill ju inte lägga sig i. Men en del säger att det är ansvarslöst. Vad gäller egentligen?

Bibeln har något att säga om allt detta, och vi skall se vad.

Författaren, Bo Krister Ljungberg, tar dig med på en vardagsresa med kristen teologi som reskost.

Om författaren

Bo Krister Ljungberg är Teol.dr och folkhögskollärare, verksam utifrån bloggen/hemsidan Lekameduppdraget.se

Sagt om boken

"Undervisningen är en imponerande fördjupning i förhållandet förlåtelse- försoning- förtroende, och den visar vägen till befrielse från bitterhet och skuld."

- Per-Olof Jacobsson


Bokdata

Författare: Bo-Krister Ljungberg

Upplaga: 1

ISBN: 9789198237603

Språk: Svenska

Vikt: 373 gram

Utgiven: 2015-05-25

Antal sidor: 279

Beställa boken

Böcker från Discursia Förlag är beställbara hos alla traditionella bokhandlare, liksom hos nätbokhandlare såsom Adlibris eller Bokus. Det går även bra att beställa direkt från Discursia, genom e-post till info[snabel-a]discursia.se